Olet täällä

Edustajistovaalit 2017

Jaa +

Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestää 1.–8.11.2017 edustajistovaalit. Edustajistovaaleissa valitaan 41 edustajaa ylioppilaskunnan vaalikelpoisten jäsenten joukosta Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätäntävaltaa. Edustajiston kaksivuotinen toimikausi alkaa tammikuussa 2018 ja päättyy vuoden 2019 lopussa. Vaaleissa on käytössä sähköinen äänestysjärjestelmä.

Vaaliluettelo julkaistaan maanantaina 2.10.2017 klo 16 mennessä TYYn virallisella ilmoitustaululla. Vaaliluettelosta puuttuvan äänioikeuden ehdot täyttävän henkilön tulee ilmoittautua keskusvaalilautakunnan sihteerille, mikäli hän haluaa tulla merkityksi vaaliluetteloon.

Ehdokkaaksi asetutaan toimittamalla oikeilla tiedoilla varustettu ja allekirjoitettu keskusvaalilautakunnan vahvistama ehdokasilmoitus TYYn kansliaan.

Kahdella tai useammalla ehdokkaalla on oikeus yhtyä vaaliliitoksi. Samaan vaaliliittoon ei voi kuulua enempää kuin 82 ehdokasta. Vaaliliitto perustetaan toimittamalla oikeilla tiedoilla varustettu ja allekirjoitettu keskusvaalilautakunnan vahvistama vaaliliiton perustamisasiakirja TYYn kansliaan.

Vaaliliitot ja yksittäiset ehdokkaat voivat muodostaa vaalirenkaan. Vaalirengas perustetaan toimittamalla oikeilla tiedoilla varustettu ja allekirjoitettu keskusvaalilautakunnan vahvistama vaalirenkaan perustamisasiakirja TYYn kansliaan.

Kaikki yllämainitut lomakkeet on palautettava TYYn kansliaan Ylioppilastalo A:n 1. kerrokseen (Rehtorinpellonkatu 4 A, 20500 Turku) keskiviikkoon 11.10.2017 klo 12.00 mennessä.

Eettiset pelisäännöt

Jokaisen ehdokkaan, vaaliliiton ja vaalirenkaan on sitouduttava noudattamaan edustajistovaalien eettisiä pelisääntöjä.

Lomakkeet

Viimeksi päivitetty: 15.06.2017 klo 09:49